Termenul de auto-vindecare indică procesul autonom al corpului uman care tinde să protejeze însăși viața corpului. Câte depresii, atacuri de panică sau stări de anxietate ar putea fi rezolvate dacă te-ai concentra doar pe ascultarea nevoilor tale. Aceste manifestări psihosomatice comune sunt susținute de o hiperactivitate a sistemului nervos autonom, în special din secțiunea simpatică.

Este posibil să scăpăm de aceste pericole prin „reprogramarea” activității noastre mentale: să fim în armonie cu propriile nevoi și deci cu noi înșine, să fim liberi să exprimăm emoții, să râdem, să medităm, să trăim sexualitate satisfăcătoare, să cultivăm interese și pasiuni. A fi creativ, a te implica în sportul favorit promovează sănătatea, promovează stima de sine pentru bunăvoință, empatie.

Medicii și oamenii de știință din întreaga lume investighează un fenomen ciudat, chiar dacă este bine cunoscut de toată lumea: cazurile de persoane fără motive aparent medicale vindecă o boală gravă.

Cum se activează procesele de auto-vindecare

William Braud a subliniat cinci pași cheie pentru activarea proceselor de auto-vindecare și activarea forțelor naturale de reparare a corpului care au fost adoptate și modificate în lumina noilor descoperiri:

1 – Așezați-vă sau culcați-vă într-un loc liniștit.

2 – Opriți telefonul mobil, îndepărtați orice vă scutură corpul, cum ar fi inele, curele, brățări etc.

3 – Închideți ochii și respirați profund și încet, având grijă de umflarea și dezumflarea burții. După câteva minute veți fi într-o stare de relaxare fizică și mentală profundă care aduce creierul în starea Alfa.

4 – Concentrați-vă asupra respirației, permițând curgerea gândurilor. După o duzină de respirații, extinderea atenției asupra întregului corp, ca și cum ai respira cu tot corpul, ca și cum fiecare celulă ar respira.

5 – Vizualizați imagini mentale din ce în ce mai vii și detaliate ale corpului în stare perfectă de sănătate, pline de lumină albă vitală, care îndepărtează boala de petele și particulele întunecate.

6 – Convocați și implicați-vă cu emoții pozitive.

7 – Terminați cu ambele mâini pe centrul pieptului, la jumătatea distanței dintre stern și gât unde se află glanda tiroidă. Nu trebuie să fie puternic, dar apăsați până devine mai moale.

Și dacă nu am nicio problemă de sănătate?

Dacă sunteți într-o stare de sănătate perfectă, puteți utiliza în continuare această tehnică pentru a vă face corpul vibrant cu energie, îmbunătățind performanța fizică și luciditatea mentală.

Sursă text: randuripentrutine.eu