Dior a creat in anii 50, insa sfaturile sale de stil sunt actuale si in prezent. Principiile sale in moda au devenit baza principiilor clasice ale stilului. Iata care sunt ele:

„Eleganta inseamna intotdeauna simplitate”.

„Sunt impotriva tinutelor cu prea multa fantezie, care sunt create doar pentru a atrage atentia. Chiar daca sunt interesante, nicidecum nu vorbim de eleganta. Frumusetea este indrazneata doar un pic, iar daca acest curaj se transforma in aroganta – vorbim deja de prost gust, scrie articolegenerale.eu.
„Stilul se bazeaza pe calitate”.

„Atunci cand iti cumperi sau iti cosi o haina, alege cel mai bun material pe care ti-l permiti. Mai bine sa ai o rochie buna, decat doua rele”.

„O femeie eleganta nu este cea care se conduce dupa moda. Daca noile tendinte nu ti se potrivesc, ignora-le.”

„Rozul inseamna gingasie, iar griul nu inseamna plictiseala”.

Roz si gri au fost culorile preferate de Dior. Rozul inseamna fericire si feminitate, iar griul il poti alege cu orice ocazie. Daca vrei sa-ti accentuezi silueta, alege nuantele mai deschise, daca nu, atunci alege nuante mai inchise.
„Lenjeria ii ofera femeii incredere in sine. Fara ea nu poti fi eleganta”.
„Totul trebuie sa fie elegant, mai ales ceea ce nu este la vedere.” Lenjeria ta de corp trebuie sa fie de calitate, nu poti fi sigura pe tine, daca esti intr-o rochie rafinata si intr-o lenjerie care lasa de dorit. Lenjeria frumoasa este baza stilului remarcabil.”
„Florile sunt cel mai minunat dar de la Dumnezeu, dupa femeie”.

„E destul sa ai o floare la centura, la decolteu sau in piept si deja e sarbatoare. Asta fara sa ma refer la materialul cu imprimeu floral, fara de care nu-mi imaginez nicio colectie de-a mea.”

„Nu exista incaltaminte care atrage prea multa atentie.”

„Multe femei considera ca incaltamintea nu este atat de importanta, insa cea mai mare dovada a elegantei este ceea ce este pus in picioare.”
„Daca ai picioare strambe – poarta decolteu adanc”.

Intotdeauna accentueaza-ti partile bune. Analizeaza-te. Incearca sa intelegi ce haine te avantajeaza si ce culori iti evidentiaza frumusetea.

„Parfumul poate spune mai mult despre o femeie, decat semnatura sa.”
„Parfumul este nuanta irepetabila a individualitatii feminine, el definitiveaza imaginea.”
„Tu visezi sa ai o rochie de bal, iar barbatii viseaza la femei in rochii de bal”.

„O tinuta de bal iti poate crea o dispozitie mai buna decat un pahar de sampanie. In ea devii mai feminina, mai sensibila, mai gingasa si mai gratioasa.”