În viață îți vei face și dușmani și prieteni. Lucrul acesta nu poate fi evitat; e ceva de la sine înțeles. Problema nu este dacă îți vei face dușmani, ci cum te vei purta cu ei? Prietenii noștri scot la iveală tot ce e mai bun în noi, dar vai, cum reușesc dușmanii să scoată tot ce e mai rău din noi! Există trei lucruri pe care nu trebuie să le poți face: să urăști, să te răzbuni sau să te bucuri când dușmanul tău primește ceea ce merită.

Biblia spune: „Nu te bucura de căderea vrăjmaşului tău, şi să nu ţi se veselească inima când se poticneşte el, ca nu cumva Domnul să vadă, să nu-I placă, şi să-Şi întoarcă mânia de la el. Nu te mânia din pricina celor ce fac rău, şi nu pizmui pe cei răi! Căci cel ce face răul n-are niciun viitor, şi lumina celor răi se stinge” (Proverbe 24:17-20).

Oamenii sunt ceea ce simt. Printre sentimentele cele mai importante se numara: fericirea, interesul, surpriza, frica, tristetea, furia, aversiunea sau dispretul. Toti oamenii au puncte tari si reusurse care pot fi identificate si cultivate. Descopera sensul suferintei tale, nevoia de a ierta, faptul ca nu esti singur, scopul propriei vieti si libertatea interioara pe care ti-o daruieste iertarea.

Nu mai vorbi de rau pe cel care te-a ranit. Spune o rugaciune pentru acel suflet. Aduna in tine compasiune, bunavointa si iubire. Iertarea poate fi un dar facut unei persoane care nu merita. Orice act, oricat de dureros ar fi el, poate fi iertat. Fiecare fiinta are dreptul la viata, fiecare suflet are dreptul la iertare.

Valoarea fiintei umane creste pe masura ce iarta si iubeste! Fara om, Dumnezeu ar fi iubire, dar daca exista omul, Dumnezeu este iubire si iertare. Iubirea si iertarea pot schimba orice suflet.

Iertarea este un cadou. Daruieste! Vei simti binecuvantarea, pacea interioara si increderea in viitor. Dreptate nu inseamna pedepsirea vinovatului.

Sursă text: randuripentrutine.eu