Nu mi-e frica de Dumnezeu, ci de absenta lui Dumnezeu. Aceasta este un din cugetarile lui Octavian Paler, pe care Mihai Gadea a prezentat-o in emisiunea Sinteza Zilei. De asemenea, acesta a discutat impreuna cu invitatii sai detalii despre relatia pe care o avem sau ar trebui sa o avem zi de zi cu Dumnezeu.
Credinta inseamna sa crezi intr-un lucru pe care nu il vezi, pe care nu il poti atinge, dar pe care il poti simti tot timpul in viata ta. Totul tine de tine, relateaza antena3.ro.

Mantuitorul ne-a spus ca fiecare din noi trebuie sa ne purtam crucea. Nu este usor, nu este un soi de vacanta, este o prezenta pe care o simtim continuu in spatele nostru, spune profesorul universitar Daniel Barbu. Noi trebuie sa cernem lumea, nu lumea trebuie sa ne cearna pe noi.

Iisus ne spune ca cine vrea sa fie important, trebuie sa fie servindu-i pe ceilalti. Trebuie sa ne obisnuim si cu crucea, si cu esecul. Dumnezeu este prezent in absenta lui. Trebuie ca noi sa ii consideram intotdeauna pe ceilalti mai buni ca noi, desi acest lucru este impotriva firii, a completat acesta.

Intotdeauna trebuie sa luptam pentru un sens al vietii, si acest sens este viata viitoare.

Un text din scriptura spune ca: Si ce i-ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Nu este suficient ca noi sa il marturisim pe Hristos, trebuie sa ne traim viata in asa fel incat El sa ne recunoasca pe noi. Miza este sa fim pomeniti in Cartea Vietii.

”Fara Dumnezeu, omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri, si merge spre nicaieri”, spunea candva Petre Tutea