Citește rugăciunea pentru miercuri pentru a te simți mai aproape de Dumnezeu.
De fiecare dată când vrei să te simți mai aproape de divinitate, citește această rugăciune pentru miercuri. Iată ce trebuie să spui.
„Doamne Atotputernice si Atotindurate! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut Om din Sfanta Fecioara in pestera si ai fost vandut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean, ca sa ne rascumperi pe noi, pacatosii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, indura-Te de mine, pacatosul!
Primeste, Doamne, aceasta mica a mea rugaciune, si umilita a mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat, si ma amarasc pentru ca Te-am suparat fara de numar.
La Tine, Prea Bunule Mantuitor, am toata speranta, si cred ca Tu, care din iubire de oameni ai primit sa fii vandut pentru noi, Te vei indura si de mine acum, ca sa ma mantuiesti de chinurile cele de veci, si sa ma invrednicesti Imparatiei Tale.
Nu Te departa de la mine Doamne, si ajuta-mi, ca in toate sa fac voia Ta, si sa nu Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele cele pacatoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum faceau iudeii cei necredinciosi in timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacatoasa sa-Ti spal picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc a auzi si eu din Gura Ta cea dulce: Iertate sa-ti fie pacatele. Amin.”
Cea mai importantă rugăciune și cea mai înălţătoare
Se spune că rugăciunea este oglinda sufletului. Iată care este cea mai importantă rugăciune și cea mai înălţătoare, pe care orice creștin trebuie să o știe.
„In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, Dezleaga, Doamne, toate vrajile, farmecele si blestemele cu care m-au legat vrajmasii mei stiuti si nestiuti, dezleaga-le si intru nimica sa se prefaca.
Cearta, duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieste, si apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (aici, rostesti numele tau), apara-ma!
Dezleaga, Doamne, toate vrajile cu care m-a legat vrajmasul meu (numele vrajmasului), dezleaga-le!
Dezleaga si intru nimic sa se prefaca, alunga duhurile necurate, pe pustiu sa se duca si la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (numele tau), iarta-ma!
Dezleaga, Doamne, darul de bani, de casa, de imbracaminte, de incaltaminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere si spor etc (aici completezi cu tot ce crezi ca ti-a fost legat). Amin!”
De asemenea, la rostirea acestei rugaciuni e bine sa aprinzi 4 lumanari.
Sfântul Ioan cel ce a scris Scara spune că sunt patru trepte ale rugăciunii, în raport cu cel ce se roagă, şi anume: rugăciunea întinată, rugăciunea furată, rugăciunea pierdută şi rugăciunea curată, scrie doxologia.
La rugăciune curată ajung cei curaţi, cei nepătimitori. Până nu ajungi la nepătimire, nu ajungi nici la rugăciune curată. Deci rugăciunea cea mai înălţătoare este rugăciunea curată.
Nu s-ar putea spune că este un loc sau o stare în care se termină rugăciunea.
Rugăciunea este cum e şi desăvârşirea, pentru că rugăciunea este oglinda sufletului: arată aşezarea sufletului; din acest motiv, rugăciunea este însoţitoare a desăvârşirii şi este fără de sfârşit. Despre desăvârşire se spune că este fără de hotar şi tot aşa, şi rugăciunea este fără de hotar.
Nu s-ar putea spune care anume este cea mai înălţătoare rugăciune. Pentru fiecare dintre noi, rugăciune este rugăciunea la care ajungem, la care am ajuns sau la care vom ajunge.
Sursa: lumeacredintei.net