Fiecare om are dreptul la fericire şi fiecare decide ce înseamnă asta pentru el, cum şi-o află sau cum şi-o construieşte. Cu ce şi cât plăteşte pentru ea. Cu sufletul, cu conştiinţa, important este să găsească doar calea. Pentru că nu putem acuza pe nimeni de propria nefericire. Nu la infinit!

Vine un moment în care conştientizăm că suntem singuri, aşa cum ne-am născut, în care nu mai putem cere ajutor nimănui.  În noi rezidă dreptul la fericire, nu trebuie să ne cramponăm de alţii.

Nimeni nu este dator să te facă fericit, nimeni nu trebuie să-ţi schimbe modul în care priveşti lucrurile, nimeni nu poate să-ţi dea ceea ce alţii ţi-au luat pentru că tu ai acceptat şi ai vrut. Cea mai mare greseala pe care o faci este să cari cu tine peste tot aceste bagaje: trecutul, vina, greșelile altora, așteptările și negativitatea.

Nimeni nu poate şti, până la urmă, ce-ţi lipseşte ţie cu adevărat. Și nu uita: ce-ți dau alții sunt firimituri. Tu ești cel/cea care poate face cel mai mult pentru tine. Nu aștepta bunăvoința sau mila altora pentru că s-ar putea să nu vină niciodată. Viața e azi, nu mâine. Nu strânge gândind la viitor, căci viitorul acela poate nu va mai veni pentru tine.

Așa că nu te reține, trăiește, așa cum vrei, cum îți cere inima. Nu vei da socoteală nimănui, doar ție, dacă vei putea duce până la capăt această cruce sau binecuvântare. De tine depinde ce vei căra în spate, dacă te vei simți împovărat sau nu. Important este să crezi în visul tău, până la urmă se va materializa.

Sursă text: randuripentrutine.eu