Un creier sănătos joacă un rol important în menținerea sănătății generale. Creierul este responsabil cu stocarea informațiilor și controlul asupra întregului organism.

Atunci când suntem tineri, nu conștientizăm ce rol important joacă sănătatea mentală în viața noastră, căci mergem pe principiul de a fi mereu tineri.
Din momentul în care începem să îmbătrânim, începem să uităm și, fără să simțim se poate instala demența.
DEMENȚA SAU PIERDEREA MEMORIEI NU SUNT ETAPE PREA FRUMOASE ÎN VIAȚA NOASTRĂ
Demența este o bală extrem de grea și afectează sănătatea mentală. Oamenii încep să uite, acesta este primul semn, căci uitarea poate afecta activitatea cerebrală într-un mod care poate părea ireal la început. Îți recomand ca, în cazul în care ai început deja să uiți date esențiale, să te adresezi unui medic de specialitate.

CAUZELE PIERDERII DE MEMORIE

Hipocampusul este parte a creierului care formează memoria. Odată cu trecerea anilor, acesta se deteriorează și reprezintă prima cauză a uitării.

NE PUTEM ÎMBUNĂTĂȚI FUNCȚIA MEMORIEI ÎN MOD NATURAL?

Ei bine, da! Stilul de viață poate interfera cu sănătatea noastră, inclusiv cu cea mentală! Sportul poate ajuta circulația sangvină, anumite alimente îmbunătățesc memoria, iar suplimentele mențin sănătatea generală a organismului.
Deci, cum să introducem aceste alimente în dieta zilnică? Cea mai bună metodă este aceea de a consuma sucuri. În ele poți adăuga toți nutrienții necesari în viața de zi cu zi.

6 SUCURI EXCEPȚIONALE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA FUNCȚIILOR CREIERULUI

1. Sucul din sfeclă roșie

Sfecla roșie conține magneziu, fier și Vitamina C. Toate ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, în zona cerebrală.
Studiile arată că persoanele care au consumat suc din sfeclă roșie au prezentat îmbunătățiri constante la nivelul funcțiilor cerebrale.

2. Suc din morcov

Conține nutrienți care susțin funcția cognitivă. Morcovii sunt bogați în potasiu și astfel te pot proteja de un eventual atac cerebral. În plus, morcovii conțin beta-caroten, recunoscut pentru activarea funcțiilor craniene.

3. Cacao

Asemeni ceaiului, cacao conține flavonoizi care pot reduce presiunea sangvină, limitând riscul apariției unui atac cerebral și susținând în același timp circulația sangvină, la nivelul creierului.
Flavonoizii din cacao susțin memoria și îmbunătățesc activitățile craniene. Deci, dacă nu bei cacao cu lapte, poți consuma ciocolată neagră, aceasta conține mulți flavonoizi.

4. Ceaiul verde

Ceaiul verde întărește funcția cognitivă la nivelul creierului. Acest ceai conține flavonoizi și antioxidanți, putând proteja creierul de apariția bolii cumplite numită Alzheimer.
De asemenea, catecinele din ceaiul verde previn deteriorarea activității cognitive.
Citește și: Cercetătorii au descoperit că mirosul de rozmarin combate demența și îmbunătățește substanțial memoria
5. Smoothie din fructe de pădure
Ce este mai bun decât un smoothie din fructe de pădure, consumat chiar la micul dejun? Nimic!
Fructele de pădure conțin flavonoizi care pot repara eventualele deteriorări la nivelul creierului. Tot aceste fructe, pot preveni pierderea memoriei și îmbătrânirea celulelor craniene, protejând creierul de stresul oxidativ.

6. Sucul din rodie

Rodia conține foarte mulți antioxidanți, fitochimicale și alți compuși de care are nevoie creierul nostru.
Antioxidanții sunt folositori, deoarece protejează celulele de radicalii liberi.
Studiile au arătat și faptul că rodiile ne pot proteja de Alzheimer.