Magneziu este, fără îndoială, cel mai important mineral din organism, motiv pentru care deficiența de magneziu poate fi o problemă.
Potrivit Norman Shealy, MD, Ph.D., un neurochirurg american si un pionier in medicina durerii, „Fiecare boala cunoscuta este asociata cu un deficit de magneziu.”
Nu numai ca magneziul ajuta la reglarea calciului, potasiului și sodiului, dar este esențial pentru sănătatea celulară și o componentă critică a peste 300 de funcții biochimice din organism.
Iata care sunt simptomele deficitului de magneziu
1. Crampe la nivelul picioarelor
Șaptezeci la sută dintre adulți și 7% dintre copiii prezintă crampe la nivelul picioarelor, în mod regulat.
Din ce în ce mai mulți profesioniști în domeniul sănătății prescriu suplimente de magneziu pentru a-și ajuta pacienții.
2. Insomnie
Deficitul de magneziu este adesea un precursor al tulburărilor de somn, cum ar fi anxietatea, hiper-activitatea și agitația.
3. Durerea musculară / fibromialgia
Un studiu publicat în Magnesium Research a examinat rolul pe care îl joacă magneziul în simptomele fibromialgiei și a descoperit că, un consum crescut de magneziu reduce durerea și sensibilitatea și, de asemenea, îmbunătățește calitatea sângelui.
4. Anxietatea
Deoarece deficitul de magneziu poate afecta sistemul nervos central, mai precis ciclul GABA din organism, efectele sale adverse pot include iritabilitate și nervozitate. Pe măsură ce deficitul se înrăutățește, cauzează un nivel ridicat de anxietate și, în cazuri grave, depresie și halucinații.
5. Tensiune arterială crescută
Magneziul lucrează în parteneriat cu calciu pentru a susține tensiunea arterială adecvată și a proteja inima. Deci, atunci când aveți un nivel scăzut al magneziului, vă confruntați și cu un nivel scăzut al calciului.
Un studiu cu 241.378 de participanti, publicat in Jurnalul American, a descoperit ca o dieta bogata in magneziu ar putea reduce riscul unui accident vascular cerebral cu 8%.
6. Diabetul de tip II
Una dintre cele patru cauze principale ale deficienței de magneziu este diabetul de tip II. Cercetătorii britanici au descoperit, de exemplu, că dintre cei 1.452 de adulți pe care i-au examinat, nivelurile scăzute de magneziu au fost de 10 ori mai frecvente la diabeticii nou diagnosticați și de 8,6 ori mai frecvente la diabeticii diagnosticați mai demult.
7. Oboseala
Energia redusă, slăbiciunea și oboseala sunt simptome comune ale deficitului de magneziu. Majoritatea pacienților cu sindrom de oboseală cronică prezintă deficiențe de magneziu. Centrul Medical al Universității din Maryland afirmă că 300-1.000 de miligrame de magneziu pe zi pot ajuta enorm.
8. Migrene
Deficitul de magneziu a fost legat de migrene, datorită importanței sale în echilibrarea neurotransmițătorilor din organism.
9. Osteoporoza
Un studiu publicat în Biology Trace Element Research a demonstrat că suplimentarea cu magneziu a încetinit dezvoltarea osteoporozei „semnificativ” după doar 30 de zile.
Discussion about this post