Pentru a te simți mai aproape de Dumnezeu, citește rugăciunea pentru ziua de miercuri. De fiecare dată când vrei să te simți mai aproape de divinitate, citește următoare rugăciune pentru miercuri:
„Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, se sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primește, Doamne, mica mea rugăciune și umilita mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.
La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.
Nu Te îndepărta de la mine, Doamne, și ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ți spăl picioarele cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele. Amin. ”
Se spune că rugăciunea este oglinda sufletului. Iată cea mai importantă și cea mai înălțătoare rugăciune
„În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele și blestemele cu care m-au legat vrăjmașii mai știuți și neștiuți, dezleagă-le și întru nimica să se prefacă.
Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuiește, și apoi la mine să nu se mai întoarcă. Iar pe mine, robul tăi (aici spui numele tău), apără-mă! Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmașul meu (numele vrăjmașului), dezleagă-le!
Dezleagă și întru nimica să se prefacă. Alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă și la mine să nu se mai întoarcă. Iar pe mine, robul tău (numele tău), iartă-mă!
Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălțăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de a munci cu pricepere și spor etc. (aici completezi cu tot ce crezi că ți-a fost legat). Amin!”
La rostirea acestei rugăciuni este recomandat să aprinzi 4 lumânări
Sfântul Ioan, cel ce a scris Scara, spune că sunt patru trepte ale rugăciunii, în raport cu cel ce se roagă: rugăciunea întinată, rugăciunea furată, rugăciunea pierdută și rugăciunea curată (scrie doxologia).
La rugăciunea curată ajung cei curați și nepătimitori. Până nu ajungi la nepătimite, nu ajungi nici la rugăciune curată. Astfel, rugăciunea curată este cea mai înălțătoare.
Nu s-ar putea afirma că este un loc sau o stare în care se termină rugăciunea. Ea este cum e și desăvârșirea, pentru că rugăciunea este oglinda sufletului: arată așezarea sufletului. Prin urmare, rugăciunea este însoțitoare a desăvârșirii și este fără de sfârșit. Iar despre desăvârșire se spune că este fără de hotar și la fel și rugăciunea.
Nu s-ar putea spune care anume este cea mai înălțătoare rugăciune deoarece pentru fiecare dintre noi, rugăciune este rugăciunea la care ajungem, la care am ajuns sau la care vom ajunge.