Draga mea,

În ziua în care ai să mă vezi bătrână te rog să ai răbdare cu mine și, cel mai important, încearcă să înțelegi prin ce trec. Chiar și atunci când vom vorbi, dacă repet același lucru de 1000 de ori, nu mă întrerupe zicând ‘Ai spus asta acum un minut’… Doar ascultă, te rog. Încearcă să îți amintești de clipele în care erai mică și îți citeam aceeași poveste în fiecare seară, până când adormeai.

Atunci când nu voi dori să îmi faci baie, nu fii supărată pe mine și nu mă bruscă. Amintește-ți când trebuia să alerg după tine pentru a te băga în cadă, când erai doar o fetiță.

Când vei vedea că nu mă voi descurca cu tehnologia, oferă-mi timp să învăț și nu îmi aruncă priviri urâte. Îți amintești când încercam să te învăț să mănânci, să te îmbraci, să îți prinzi părul zi de zi? În ziua în care mă vezi că îmbătrânesc te rog să ai răbdare și să înțelegi prin ce trec.

Dacă întâmplător uit despre ce vorbim, ajută-mă să îmi amintesc și, dacă nu reușesc, nu fii nervoasă, supărată sau arogantă. Trebuie să știi doar că cel mai important lucru pentru mine este să fiu în preajma ta.

Când picioarele mele vor fi obosite și bătrâne nu mă lăsa să mă mișc la fel de repede ca tine, dă-mi mâna, așa cum și eu ți-o dădeam pe a mea când te-am învățat să mergi.

Cand vor veni acele zile, nu fii tristă… doar fii alături de mine și înțelege-mă. Vreau doar să ajung la finalul vieții înconjurată de dragoste. Voi aprecia și îți voi mulțumi pentru darul timpului și pentru toate clipele frumoase pe care le-am avut împreună. Cu un zâmbet mare și o îmbrățișare uriașă, vreau să îți spun că te-am iubit întotdeauna, dragă mea fiica.”