Salina Slănic Prahova – Salina despre care vorbim este cea mai mare din Europa, atât ca dimensiuni, dar și ca volum de sare, aici facem referire la circa 3 milioane de metri cubi excavați. Ce mai putem spune? În acest loc se găsește cel mai pur aer de pe planetă.
Salina Slănic Prahova – Vorbim despre Slănic Prahova, declarată stațiune turistică din anul 1853.
Salina Slănic Prahova are 14 camere, o înălțime de 54 metri și o adâncime de 208 metri. Dimenisuni impresionante, care au situat-o pe locul 1 ca fiind cea mai mare din Europa.
Salina Slănic Prahova – Istoria salinei
Mihai Cantacuzino a cumpărat moșia Slănic în anul 1685, iar în 1713, a donat-o Mănăstirii Colţea din Bucureşti.
În intervalul 1943-1970, mina moșiei a fost exploatată, iar după anul 1970, a devenit oficial obiectiv turistic.
Vizitatorii erau coborâți cu ajutorul unui scripete improvizat, prin puţul de extracţie, până la adâncimea de 208 m.
Temperatura constantă din salină este de 13º C, umiditatea aerului este de 60% şi aerosolii salinei au efecte terapeutice pentru sănătate.
Salina Slănic Prahova – Un spațiu propice relaxării
În interiorul salinei putem găsi un spațiu dotat cu paturi, scaune, mese, unde vizitatorii cu afecţiuni respiratorii se pot relaxa în liniște, făcând în același timp tratament, mai ales pentru afecțiunile pulmonare.
Tot în cadrul salinei putem găsi locuri de joacă cu tobogane, balansoare şi leagăne, terenuri de sport, volei, handbal, tenis, carting şi minifotbal, o sală cu mese de biliard şi un bufet.
Poate cea mai spectaculoasă cameră a salinei este Sala Genezei, în care putem găsi busturi de sare ale lui Decebal, Traian, Burebista sau Mihai Eminescu.
Discussion about this post