Cu siguranță, nu e prima dată când auziți că cifra 7 poartă cea mai mare încărcătură spirituală. Dar oare știți cu adevărat de ce este considerată semnul contopirii Domnului cu lumea?
Sacră în noul Testament
Simbol al divinității în Vechiul Testament, cifra 7 apare în toate momentele cheie. De exemplu, Dumnezeu a făcut lumea în șase zile, iar în cea de-a șaptea s-a odihnit, de aceea ultima zi a creației sale este considerată ca fiind sfântă.
Mai mult, David l-a lăudat pe Domnul de 7 ori și tot de aceleași ori s-a scăldat Neeman Sirianul în apele Iordanului pentru a putea să se vindece de lepră. Mai mult, spun Cărțile Sfinte, „Şapte sunt darurile Duhului Sfânt: Frica, Buna credinţă, Înţelepciunea, Tăria, Sfătuirea, Priceperea, Cunoştinţa.“
„Şapte sunt stâlpii peste care înţelepciunea lui Hristos a zidit casa Sa (Biserica).“, „Mântuitorul porunceşte să iertăm de şaptezeci de ori câte şapte.“, „Şapte sunt duhurile care stau înaintea lui Dumnezeu şi a scaunului Său de domnie.“, „Şapte sunt urgiile apocaliptice.“, „Şapte sunt duhurile lui Dumnezeu pe care le trimite în tot pământul.“, „Şapte sunt cele vrednice lui Hristos: puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava, binecuvântarea.“
În plus, regulile bisericii sunt legate tot de cifra 7, iar pentru a fi scăpați de boli, se citesc la Sfântul Maslu, 7 Evanghelii. Se spune că tot cifra 7 este cea aducătoare de belșug, bunăstare și fericire.
Discussion about this post