Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa si Stefan Dolteanu au fost medaliati cu argint, iar Sabina Dragoi a obtinut medalia de bronz.

Ionel Emilian Chiosa a primit si premiul special Best Creative Solution.

Toti componentii lotului sunt elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, precizeaza MEN.
Delegatia Romaniei a fost coordonata si insotita de profesorii Delia Davidescu (Liceul International de Informatica din Capitala), Adrian Dafinei si Virgil Baran (Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti).
Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfasurat la Tel Aviv (Israel), in perioada 7-15 iulie, si a reunit peste 380 de concurenti din 82 de tari, scrie a1.ro.

Competitia a constat in sustinerea a doua probe (una teoretica si una experimentala), cu durata de 5 ore fiecare. Un concurent poate obtine un scor maxim de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretica si 20 la proba experimentala).

Prima Olimpiada Internationala de Fizica s-a desfasurat in 1967, la Varsovia (Polonia), cu participarea a 5 tari, inclusiv Romania. Tara noastra a gazduit competitia de doua ori (1972 si 1983).