Trebuie să știți cu toții că Cetatea Bucureștiului încă există!

Știați că a existat o cetate a Bucureștiului și aceasta nu a murit încă? Desișurile de la marginea Capitalei ascund o fortăreață care a fost odinioară o construcție incredibilă, a cărei istorie puțini o cunosc și pe care și mai puțini sunt cei care au văzut-o.
36 de forturi imense

Este vorba de nu mai puțin de 36 de forturi uriașe, construite la sfârșitul secolului al XIX-lea, o rețea incredibilă labirintică de tuneluri și galerii dispuse chiar și pe trei etaje.

Potrivit specialiștilor, singurul loc unde apare cetatea abandonată este o hartă din preajma anilor 1900. Cele 36 de forturi se află la o distanță de 100 de metri de Șoseaua de centură a Capitalei, care de altfel a fost construită odată cu cetatea și o cale ferată.
În acest moment, forturile sunt imposibil să fie văzute din Șosea, din cauza vegetației care a crescut. Potrivit istoricilor, decizia ca această cetate să se nască a aparținut regelui Carol I, imediat după ce România și-a dobândit independența.

Proiectul de fortificare a fost făcut de generalul Gheorghe Manu, în anul 1882. Pentru construcția propriu zisă însă, Carol a apelat la o somitate în materie, generalul Belgian Henry Bialmont, același care a făcut fortificația orașelor Anvert și Liege.
A fost nevoie de 2.500.000 de cărămizi

Lucrările au ținut timp de doi ani, apoi au fost întrerupte din cauze politice, un an și jumătate. Ulterior au fost reluate și au durat până în anul 1895. Au fost ridicate pe un perimetru de 76 de kilometric 18 forturi și 18 baterii intermediare, dispuse la o distanță de 4 km una de cealaltă.

Istoria spune că pentru producerea celor 2.500.000 de cărămizi necesare, au fost înființate fabrici chiar la marginea orașului. Nu mai puțin de 33.000 de militari urmau să  facă parte din Garnizoana Cetății București.

Costurile s-au ridicat la 85 milioane de lei.

Vezi aici cea mai mare salină din Europa, cu cel mai pur aer. Se găsește în România!