Acceptă scuzele persoanei iubite doar atunci când aceste scuze vin suflet. Acceptă și defectele, trecutul și ciudățeniile, atâta timp cât nu-ți fac rău. Nu îndura totul, nu te agăța de persoana nepotrivită. Nu închide ochii și nu fugi de probleme. Nu te preface că totul este în regulă. Vorbește deschis despre sentimentele tale și despre gândurile tale.

Persoana potrivită nu se va speria. Nu sta într-o relație în care nu ești apreciată și tratată așa cum meriți, doar pentru că este confortabil sau pentru că aveți o istorie comună. Discută cu persoana iubită despre comportamentul lui, despre sentimente, despre lucrurile acceptabile și inacceptabile din relația voastră.

Iubirea se demonstrează nu prin vorbe, ci prin fapte.

Citate despre iubirea de sine

Am selectat câteva dintre cele mai populare și puternice citate despre iubirea de sine. Sunt minunate și îmi plac toate pe care le-am scris mai jos. Îl poți alege pe care care îți place cel mai mult și păstrează-l ca ancoră sau memento pentru iubirea de sine.

1. „Să te iubești pe tine însuți … nu înseamnă să fii absorbit de sine sau narcisist sau să nu-i iei în seamă pe ceilalți. Mai degrabă înseamnă a te întâmpina pe tine ca fiind cel mai onorat oaspete din inima ta, un oaspete demn de respect, un tovarăș adorabil.”

– Margo Anand

2. „Sunt cel mai mare critic al meu. Înainte ca cineva să mă critice, eu m-am criticat deja. Dar pentru restul vieții mele voi fi cu mine și nu vreau să-mi petrec viața cu cineva care este întotdeauna critic. Așa că voi înceta să fiu propriul meu critic. Este timpul să accept toate lucrurile grozave despre mine.”

– C. JoyBell C.

3. „Când o femeie devine cea mai bună prietenă a ei viața este mai ușoară.”

– Diane Von Furstenberg

4. „Dacă ai capacitatea de a iubi, iubește-te mai întâi pe tine însuți.”

– Charles Bukowski

5. „Acum văd cum asumarea poveștii și iubirea de sine în acest proces este cel mai curajos lucru pe care îl vom face vreodată.”

– Brené Brown

6. „Când m-am iubit suficient, am început să părăsesc tot ce nu era sănătos. Acest lucru a însemnat oameni, locuri de muncă, propriile mele credințe și obiceiuri – orice m-a limitat. Judecata mea a numit a ca neloial. Acum o văd ca pe iubire de sine.”

– Kim McMillen

7. „Nu doar că iubirea de sine și dragostea față de ceilalți merg mână în mână, în cele din urmă sunt de nedistins.”

– M. Scott Peck

8. „Iubește-te necondiționat, așa cum îi iubești pe cei mai apropiați de tine în ciuda greșelilor lor”

– Les Brown

9. „Ce se află în spatele nostru și ceea ce se află în fața noastră sunt chestiuni minuscule în comparație cu ceea ce se află în noi.”

– Ralph Waldo Emerson

10. „Iubirea este marele leac miraculos. A ne iubi pe noi înșine face minuni în viața noastră. ”

– Louise L. Hay