Cuvintele pe care le alegi, atunci când comunici, îți pot schimba clar gândirea și funcțiile creierului.
Dr. Andrew Newberg, neurolog în cadrul Universității Thomas Jefferson și Mark Robert, expert în comunicare au colaborat pentru a scrie o carte intitulată „Cuvintele ne pot schimba creierul”. În cadrul acestei cărți, au menționat faptul că doar câteva cuvinte pot influența psihicul și emoțiile.
Atunci când folosim cuvinte precum „dragoste” și „pace” putem modifica funcțiile creierului, în ceea ce privește creșterea sistemului cognitiv. Prin folosirea cuvintelor pozitive în locul cuvintelor negative, putem modifica centrii motivaționali localizați la nivelul creierului.
Atunci când folosim cuvinte negative, oprim productivitatea anumitor celule neuro-transmițătoare, ducând la instalarea stării de depresie.
Deci, atunci când permitem gândurilor negative să pună stăpânire asupra noastră, putem accentua producția de hormoni ai stresului.
Acești hormoni și neurotransmițători întrerup procesul logic al creierului și inhibă funcționarea normală a acestuia.
Newberg și Waldman au scris:
“Cuvintele negative trimit un mesaj de alarmă la nivelul creierului și opresc buna funcționare a celulelor craniene localizate în lobii frontali.”
Cuvintele potrivite ne pot schimba realitatea:
“Păstrând un gând optimist, poți stimula activitatea lobului frontal. Această zonă cuprinde un limbaj specific, conectat direct la cortexul motor, responsabil cu mișcarea și acțiunea.”
“Funcția lobului va modifica persoana care dorește să devină pozitivă și ,astfel, inclusiv comunicarea cu cei din jur.”
Un studiu realizat de Positive Psychology, a studiat un grup de adulți, cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani, cu privire la rolul pe care îl joacă pozitivismul asupra creierului.
Se pare că, atunci când o persoană își schimbă gândurile și le transfomră în unele pozitive, în doar trei luni depresia intră în declin, iar calitatea vieții se îmbunătățește.
Deci, tu ce cuvinte alegi să folosești de azi înainte?
Discussion about this post