Foamea întinerește – Poate că mă crezi nebun, însă foamea face ca celulele intestinale să ajute la descompunerea carbohidraților și a grăsimilor din organismul tău.

Nu o spunem noi, ci oamenii de știință.

Cercetătorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts sunt de părere că celulele pot fi întinerite, dacă sunt înfometate.
Davin Sabatini și colegii săi au condus un experiment, prin care au ținut nemâncați, timp de 24 de ore, șoareci, după care au luat probe celulare, pentru a le evalua. Ei au demonstrat că foamea a dus la dublarea capacității de înmulțire a celulelor stem.

Tot cercetătorii au descoperit că în celulele înfometate se modifică și metabolismul, întrucât ele nu mai folosesc ca sursă de energie carbohidrații, ci grăsimile.
Nu spun că este bine să stăm nemâncați și să ne îmbolnăvim, însă încerc să atrag atenția cu privire la rata din ce în ce mai mare de creștere în greutate și numărul înfiorător de obezitate mordbidă în țara noastră. Încercați să consumați cât mai multe legume, nu mâncați produse grase, cu prea mult zahăr sau alimente de tip fast food.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că foamea reînnoiește imunitatea și că moderația la mâncare ne îmbunătățește dispoziția. Toate vor avea un efect și mai sporit dacă le asociem și cu mișcare fizică.