Profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viață. Bărbatul avea 73 de ani și s-a luptat ani de zile cu o boală cruntă, care în final l-a răpus.
Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viață, tragicul anunț a fost făcut de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni.
Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi a murit la 73 de ani
Într-un interviu acordat pentru agrointel.ro, femeia a dezvăluit că Gheorghe Mencinicopschi, în vârstă de 73 de ani, a murit într-un spital din București, la fel ca și academicianul Eugen Simion.
Acesta era internat de câteva zile și suferea de o boală la plămâni, iar ulterior, familia a confirmat decesul.
”Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste”, a dezvăluit femeia, pentru sursa citată.
În spatele bolii se ascunde însă o durere și mai mare, povestește Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni. Femeia spune că după ce profesorul a ieșit din închisoare, acesta a suferit destul de mult, în condițiile în care i-a fost făcută o mare dreptate.
Problemele de sănătate au apărut încă din perioada în care profesorul se afla în închisoare. De asemenea, după doar câțiva ani de la eliberare, Gheorghe Mencinicopschi era vizibil slăbit și a decis să se retragă în tăcere. Nu a mai avut apariții publice, iar asta au observat toți cei care l-au cunoscut.
”Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare. Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată”, a mai povestit aceasta.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a petrecut 780 de zile în închisoare
Amintim că Gheorghe Mencinicopschi a fost cercetător științific principal la Institutul de Cercetări Alimentare, Bucuresti, dar și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti.
Acesta a intrat în închisoare la data de 8 august 2014. Profesorul a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată. El era implicat în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
Din fericire, profesorul a executat puțin peste doi ani din pedeapsă, mai exact 780 de zile, Tribunalul Ilfov luând decizia de a-l elibera condiționat în septembrie 2016.
Sursa: fanatik.ro