Maria era foarte obosită, abia se trezea dimineața dar se forța să muncească cât era ziua de lungă, după care mergea la culcare complet epuizată. Ziua următoare făcea la fel și nu își mai amintea când s-a simțit ultima dată plină de forță și odihnită.

Maria a continuat așa, până umbra ei s-a îndepărtat de ea exact în ziua când avea multe treburi de făcut pe care nu le putea amâna.

Maria își implora umbra să se întoarcă dar umbra a refuzat pentru că și-a epuizat aproape toate puterile, și nu avea nici rezerve.

Umbra s-a gândit puțin și până la urmă a acceptat să o ajute pe Maria. Pentru a-și reînnoi sursele de energie, Maria trebuia să treacă de trei încercări: să-și conștientizeze povara imensă de pe umeri, să învețe să spumă „nu” și să-și permită momente de odihnă și de liniște.

Umbra a învățat-o pe Maria să nu mai poarte povara altora pe umeri și să înceapă să-ți trăiască viața.
Grijile părinților, ale soțului și prietenilor îi scurgeau energia.

După ce Maria s-a eliberat de povara uriașă de pe umeri, a trebuit să învețe să spună „nu”.

Acest lucru i se părea foarte greu, dar umbra a învățat-o să renunțe la scuze și să nu-și asume povara celorlalți.

Al treilea test, poate cel mai plin de sentimente de vinovăție, i-au adus înapoi Mariei dorința de a trăi și energia.

Umbra i-a explicat importanța momentelor de odihnă și de liniște.

Așadar, Maria a înțeles într-un final că trebuie să se și odihnească, nu doar să muncească.
A înțeles cât de important este să se recupereze după o zi grea pentru a rămână fericită, sănătoasă și plină de inspirație.

Maria nu mai era obosită. A făcut o baie cu relaxantă, și-a citit cartea preferată, s-a bucurat de o seară liniștită și a simțit cum energia, bucuria și pacea se întorc la ea.